top of page

Autorzy: CUDO STUDIO Lokalizacja: Poznan Mail: HELLO@CUDOSTUDIO.PL
Powierzchnia: 64,75 m2
Numer kontaktowy: +48 732 012 032

TOKYO CHEESECAKE BAKERY

#93/2023

Przystępując do projektu wnętrza pierwszej w Polsce cukierni z japońskimi wypiekami przeanalizowaliśmy głównego bohatera tego konceptu. Puszysty, okrągły, delikatny, oryginalny - to proste wnioski, które pojawiły się na naszych moodboardach po dokładnym poznaniu serników. Badaliśmy je pod kątem koloru, smaku, struktury, miękkości oraz kształtu - tą obszerną analizę postanowiliśmy upiąć w ramy wnętrza i odzwierciedlić w nim wspomniane cechy, sprawiając, że będzie ono tak wyjątkowe jak przygotowywane
na miejscu serniczki.

W naszym projekcie zdecydowaliśmy się umożliwić podglądanie procesu tworzenia japońskich serników z uwagi na to, że są one zupełnie nowym produktem na arenie polskiego cukiernictwa. Każdy ruch cukierników widoczny jest przez otwartą kuchnię, która oddzielona jest od widza kolorową soczewką w postaci żółtego szklenia. Dla szczególnie ciekawych naprzeciwko kuchni zaprojektowaliśmy wygodne tapicerowane siedzisko w oknie konceptu, z którego już siedząc przy kawiarnianym stoliku, można doglądać kolejnych etapów produkcji.

bottom of page